Bereken online de premie voor uw zorgverzekering

Gezondheid is een kostbaar bezit.

Iedereen van 18 jaar en ouder moet verplicht een zorgverzekering afsluiten. Als gesproken wordt over een zorgverzekering, dan wordt de basisverzekering bedoeld. Daarmee bent u verzekerd tegen de kosten van ”standaard” medische zorg zoals van de huisarts, het ziekenhuis of de apotheek.

Eenmaal per jaar (op 1 januari) kunt u wisselen van zorgverzekering. Het is belangrijk om er op te letten dat u de juiste keuzes hierbij maakt. Er zijn veel verschillende zorgverzekeringen en de keuze hangt bijvoorbeeld af van hoeveel extra dekking u naast de basisverzekering wilt en hoeveel eigen risico u wilt betalen. In het algemeen geldt: hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie voor uw zorgverzekering.

Welke dekkingen kunt u kiezen?

Bij een zorgverzekering moet u kiezen welke dekking u wilt. Hoe meer u verzekert, hoe hoger de premie. Er zijn grofweg drie mogelijkheden:

– Basisverzekering (wettelijk verplicht). Dit is de meest beperkte dekking, maar ook de goedkoopste. Alle kosten voor direct noodzakelijke medische hulp (huisarts en ziekenhuis) zijn gedekt.

– Basis + beperkte aanvulling. Naast de basisdekking wordt nu ook bijvoorbeeld negen fysiotherapiebehandelingen vergoed en wordt de tandarts voor een deel gedekt.

– Basis + uitgebreide aanvulling. Naast de basisdekking wordt nu bijvoorbeeld fysio onbeperkt vergoed en wordt de tandarts uitgebreid vergoed. Maar u kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld alternatieve geneeswijze of andere zorg die voor u belangrijk is aanvullend te verzekeren.

De keuze voor de dekking hangt af van uw gezinssituatie en uw wensen en is voor iedereen maatwerk. Samen met u brengen wij uw persoonlijke omstandigheden en wensen helder in kaart.

Voor een vrijblijvende offerte kun u gebruik maken van ons contactformulier. Of klik op banner hiernaast.

Wilt u direct een afspraak maken voor een oriënterend gesprek? Bel ons: 0318-526072.